Corazon Grande  

 

AKTUELLT

Ett brev från Bolivia av Kristina och Per-Olof (februari 2018)

Aktuellt från föreningen Corazón Grandes faddrar rf, Maj 2018:

Föreningen hade ett välbesökt årsmöte söndagen den 8 april. Mötet behandlade stadgeenliga ärenden och den nya styrelsen, som nästan helt motsvarar den gamla, ser ut så här: Maria Grandell-Strömgård, ordförande, Anneli Sjöholm, vice ordförande, Iris Ritamäki-Johansson, sekreterare, Elisabeth Fält-Grönqvist, medlem, Gun-May Cedergren och Camilla Sundqvist, suppleanter, Ann-Christine Kosonen verksamhetsgranskare och Tom Wide ersättare för verksamhetsgranskaren (ny). Som kassör utanför styrelse fortsätter Guy Broman och som fadderkoordinator Gunilla Boxberg-Wide.

Efter årsmötet höll Kaj Rönnberg ett mycket uppskattat föredrag under rubriken Livet på Grönland till vardags och fest. Kaj är medlem i föreningen och han har besökt Grönland flera gånger och jobbat där. Han har också skrivit en bok om Grönland och donerat alla intäkter från den och de föredrag han hållit hittills, ca 1400 euro, till Corazón Grande. En fin gest som vi är mycket tacksamma för.

Som ifjol säljer föreningen plantor till förmån för barnhemmet på Lovisa torg lördagen den 26.5 kl. 10-13 och i Anneli Sjöholms trädgård, Tenngjutaregränd 7 i Lovisa söndagarna 27.5, 3.6 och 10.6 samt veckosluten 30.6-1.7 och 7-8.7 kl. 10-17.

Årsmötet slog fast att medlemsavgiften för 2018 fortsättningsvis är 5 euro. Vänligen betala in avgiften på föreningens konto, Corazón Grandes faddrar rf, FI46 1331 3000 1086 56, referens 20161, senast 15.5.

Julfest för alla! Se bilder nedan!

Styrelsen för Corazón Grandes faddrar ville inte i år frysa på julmarknaden så damerna beslöt sig för ett nytt koncept. Varför stå ute och frysa och konkurrera med alla andra försäljare när man kan vara först på plan och dessutom inne i värmen. Därför ordnades Lilla jul för alla 25.11. på Församlingshemmet. Röda juldukar, vackra ljusarrangemang och stockväggar skapade äkta julstämning. Det gjorde också glöggen och de goda pepparkakorna bakade av Gun-Britt Lindholm, som gästerna trakterades med.

Festen inleddes med att Anneli Sjöholm, föreningens vice ordförande, hälsade alla gäster välkomna och läste upp en julhälsning av Siw. Hon och flickorna önskade alla som stött föreningen en riktigt varm jul.

Sedan började programmet med att Jeanette Sarström sjöng Tänd ett ljus. Därefter sjöng hon ytterligare några julsånger och ledde allsången tillsammans med Corazón Grandes "egen musikdirektör" Arne Kantola. Publiken fick sjunga både på svenska och finska. Arno Kantola uppträdde också med instrumentalmusik, både på piano och på oboe.

Efter det var det dags för den goda julgröten, som kokats av Kristina Björkas-Hämäläinen och Siv-Britt Lindroos.

Under festen såldes lotter och huvudvinsten i lotteriet var en rökt skinka på 7 kg, som Guy Broman donerat. Den vanns av Marita Länsmans.

Före och efter programmet kunde man köpa: ljus, bolivianskt hantverk, sockor, olika sorts lådor till julbordet, bakverk, sylter, pickles, rönnbärsgelé m.m.

Ungefär 50 personer deltog i själva festen men många fler stack sig in och köpte något. Allt som allt inbringade festen och försäljningen nästan 2800 euro.

Styrelsen tackar alla som gett av sin tid, donerat vinster och produkter till försäljning och tacket går också till Lovisa svenska församling som lät föreningen ordna festen i Församlingshemmet kostnadsfritt. Utan alla hjälpande händer hade det inte blivit någon fest. Styrelsen är också tacksam för att så många deltog i festen och lovar att ordna en igen nästa jul, men med julgubbe.


Sommarfesten blev en fullträff! Se bilder nedan!

Corazón Grandes sommarfest blev en lyckad och välbesökt tillställning som gav barnhemmet ett fint tillskott i kassan.

Festen på restaurang Kapellet gynnades av ett vackert sommarväder och programmet bestod av traditionella och uppskattade inslag som musik av Corazón Grande-trio och Carina Fredriksson samt dans av Zaray Dancers. Mannekänguppvisningen i samarbete med lokala företagare var en ny satsning som uppskattades av publiken.

Stämningen var god och Corazón Grandes faddrar och understödare passade på att köpa lotter och bolivianska produkter medan de umgicks och hade trevligt. Många passade också på att få en pratstund med Siw som gick runt bland borden.

Siw intervjuades av Gun-May Cedergren om vad som är på gång i barnhemmet. Hennes budskap var att allt är väl med flickorna. Några flickor har gått ut skolan, studerar och har fått en bra start i livet. Men ekonomin vållar en del bekymmer. Därför är det glädjande att så många visade sitt stöd för hemmet och publiken kunde konstatera att flickorna på Corazón Grande behöver allas vårt fortsatta stöd!

 

JULFESTEN 2017


Bild: Iris Ritamäki.


Bild: Mikael Rögård.

Bild: Iris Ritamäki.


Bild: Iris Ritamäki.

SOMMARFESTEN 2017

 

 

svenska
suomeksi
english

Hemmet
Brev från Siw

DONERA eller
BLI FADDER

Corazón
Grandes
Faddrar rf

Aktuellt

Boliviafamiljen,
Norge

Latinamerika.nu

Facebook

Corazon Grande / Det stora Hjärtat / Iso Sydän / The big Heart
© Corazon Grande Casa Basta Fanebust
webdesign & webmaster: Gunzi