Corazon Grande  

 

AKTUELLT

Nytt från föreningen

Årsmötet 
Föreningen hade sitt årsmöte den 4 april 2019 och behandlade stadgeenliga ärenden. På mötet valdes Carita Liljendahl in som ny styrelsemedlem. De övriga styrelsemedlemmarna återvaldes och de är  Maria Grandell-Strömgård (ordförande), Anneli Sjöholm (vice ordförande), Elisabet Fält-Grönqvist (medlem) samt Gun-May Cedergren och Camilla Sundqvist (suppleanter). Som kassör utanför styrelsen fortsätter Guy Broman och som fadderkoordinator Gunilla Boxberg-Wide. Tom Wide är ny verksamhetsgranskare medan Ann-Christine Kosonen nu är suppleant. På sitt konstituerande möte valde styrelsen Iris Ritamäki-Johansson till sekreterare.  

Fingo rf 
Föreningen har anslutit sig till Fingo, Finländska utvecklingsföreningar rf (f.d. Kepa). Fingo fungerar som en takorganisation för 300 medlemsorganisationer som jobbar inom utveckling och global uppfostran. Genom att vara med i Fingo kan få värdefulla råd t.ex. i frågor som berör fadderverksamhet.  

Evenemang 
I år kommer vi att satsa på bekanta och populära evenemang. Våren har kommit igång och det är snart dags att förbereda trädgårdssäsongen. När du skaffar blomplantorna via föreningen förenas nytta med nöje. Vi säljer förmånliga och fina växter på Lovisa torg lördagen den 25.5 kl. 10-13 och i Anneli Sjöholms trädgård, Tenngjutaregränd 7 i Lovisa söndagarna 26.5 och 9.6 samt veckoslutet  6-7.7 kl. 10-17.   

I sommar kommer Siw till Finland och då lovar vi igen en fin sommarfest för alla er medlemmar och alla våra vänner! Reservera redan nu onsdagen den 7 augusti för sommarfesten.  

Det är trevligt att ordna olika aktiviteter då många är intresserade och deltar. Styrelsen tar gärna också emot förslag på sådant vi kunde göra för att stöda Corazón Grande. 

Medlemsavgift 

Årsmötet slog fast att medlemsavgiften för 2019 fortsättningsvis är 5 euro. Delvis på grund av den nya lagen är det speciellt viktigt att vårt medlemsregister är uppdaterat. Betala in avgiften på föreningens konto, Corazón Grandes faddrar rf, FI46 1331 3000 1086 56, referens 20161, senast 26.4.  

Vårhälsningar, Styrelsen för Corazón Grandes faddrar rf  
 

Konstlotteriet

Vi har förrättat dragningen i konstlotteriet. Vi gratulerar följande vinnare:
Kristina Burmeister (tavla av Christer Åberg)
Annika Kuusimurto (akvarell av Linnea Ekstrand)
Elisabet Fält-Grönqvist (keramik av Rune Rikberg)
Pepe Kallioinen (glasfat)
Clara Nordman (glasfat)
Ulla Silander (tiffanylampa)
Därtill får följande personer bolivianskt hantverk eller motsvarande produkter: Marianne Andersson, Wilma Päivinen, Ritva Svennas, Kitty Ahlfors, Vera Hansen, Marita Winqvist, Karin Weckman-Rikberg, Maj-Britt Forsten och Rea Broman.

Lotteriet inbringade 2400 euro. Vi tackar alla som deltog!

Lilla jul för alla! Se bilder nedan!

Basarborden dignade av limpor, sylter, lådor och fruktkakor på Corazón Grandes kombinerade julbasar och grötfest den första advent i Lovisa församlingshem. Våra trogna understödare passade på att förse sig av matprodukterna, ljusen och bolivianska vantar och smycken och julstämningen var på topp.

Vid årets julevenemang följde vi samma koncept som ifjol, först basar och sedan fest. Som under många år tidigare hade vi fått ihop ett fint sortiment till försäljning. Lotteriet där huvudvinsten var en fin rökt lokal skinka var också populärt. Den finska församlingen hade ett loppis i bottenvåningen och intäkterna från det tillföll också Corazón Grande.

Vid grötfesten trakterades gästerna med glögg, härliga hembakta pepparkakor och traditionell risgrynsgröt. Men minst lika välgörande som maten var musiken. Arno Kantola hade i år med sig sånggruppen Vi fyra som inledde festen med några juliga låtar från olika tider. Ett uppskattat inslag! Men publiken fick minsann också sjunga. Jan-Erik Slätis ledde allsången på ett medryckande sätt och lockade fram julstämning och gott humör hos alla. Han ledde också en skojig tävling där två lag tävlade om vem som var snabbast med att komma på förnamnet då Janne sa efternamn som Lagerlöf, Lennon och Linné.

Under festen fick vi också höra Siws hälsning från Bolivia läsas upp. Den finns nu inlagd under brev från Siw.

Föreningen vill tacka alla som på olika sätt bidrog till den lyckade basaren och festen, med att sjunga och handla, med att donera produkter och koka och servera. Genom vårt evenemang samlade vi in 2000 euro till barnhemmet. När vi avslutade julfesten med Giv mig ej glans kände alla närvarande nog en glad och hjärtevarm stämning.


 

Värmande sommarträff Se bilder nedan!

Årets sommarträff på anrika Degerby Gille var en varm tillställning i dubbel bemärkelse. Sommarsolen gassade och den välvilliga Corazón Grande-stämningen värmde hjärtat.

På föreningens tillställningar får publiken alltid njuta av högklassig musik. Trotjänarna Elina Mieskolainen och Arno Kantola hade i år valt musik med hjärta som tema och sånggruppen Modus uppträdde med snygg stämsång.

Kristina och Per-Olof Andersson från systerföreningen Corazón Grandes vänner har besökt Bolivia fyra gånger och de berättade engagerat om vardagen där. Nu vet alla lite mer om livet på hemmet.

Publiken kunde också handla bolivianska hantverk och köpa lotter. Föreningen har kört igång ett finfint konstlotteri med vinster så som en akvarell av Linnéa Ekstrand, en tavla med änglamotiv av Christer Åberg, ett keramikfat av Rune Rikberg och fina glasarbeten m.m. Lotter säljs under hela hösten av bl.a. styrelsemedlemmar och målet är att sälja 750 lotter och få in 2250 euro till barnhemmet. Det lyckas om alla hjälps åt! Pröva lyckan och ge samtidigt ditt bidrag till hemmet! Det är också möjligt att ta en lotterilista och sälja åt vänner och bekanta. Föreningens ordförande (maria.grandell@pp.inet.fi) eller vice ordförande (anneli.sjoholm@sulo.fi) förmedlar listor.

Trakteringen på Gillet var god och publiken såg ut att trivas utmärkt. Som avslutning fick vi ta del av Siws hälsning. I sitt brev tackade Siw alla faddrar och andra bidragsgivare för allt stöd. Musikerna, föredragshållarna, konstnärerna och inte minst alla i publiken har igen tillsammans gjort en fin insats för Corazón Grande.

Ett brev från Bolivia av Kristina och Per-Olof (februari 2018)

Aktuellt från föreningen Corazón Grandes faddrar rf, Maj 2018:

Föreningen hade ett välbesökt årsmöte söndagen den 8 april. Mötet behandlade stadgeenliga ärenden och den nya styrelsen, som nästan helt motsvarar den gamla, ser ut så här: Maria Grandell-Strömgård, ordförande, Anneli Sjöholm, vice ordförande, Iris Ritamäki-Johansson, sekreterare, Elisabeth Fält-Grönqvist, medlem, Gun-May Cedergren och Camilla Sundqvist, suppleanter, Ann-Christine Kosonen verksamhetsgranskare och Tom Wide ersättare för verksamhetsgranskaren (ny). Som kassör utanför styrelse fortsätter Guy Broman och som fadderkoordinator Gunilla Boxberg-Wide.

Efter årsmötet höll Kaj Rönnberg ett mycket uppskattat föredrag under rubriken Livet på Grönland till vardags och fest. Kaj är medlem i föreningen och han har besökt Grönland flera gånger och jobbat där. Han har också skrivit en bok om Grönland och donerat alla intäkter från den och de föredrag han hållit hittills, ca 1400 euro, till Corazón Grande. En fin gest som vi är mycket tacksamma för.

Som ifjol säljer föreningen plantor till förmån för barnhemmet på Lovisa torg lördagen den 26.5 kl. 10-13 och i Anneli Sjöholms trädgård, Tenngjutaregränd 7 i Lovisa söndagarna 27.5, 3.6 och 10.6 samt veckosluten 30.6-1.7 och 7-8.7 kl. 10-17.

Årsmötet slog fast att medlemsavgiften för 2018 fortsättningsvis är 5 euro. Vänligen betala in avgiften på föreningens konto, Corazón Grandes faddrar rf, FI46 1331 3000 1086 56, referens 20161, senast 15.5.

JULFESTEN 2018

Tillbaka

SOMMARFESTEN 2018

 

Tillbaka

 

svenska
suomeksi
english

Hemmet

Brev från Siw

DONERA eller
BLI FADDER

Corazón
Grandes
Faddrar rf

Aktuellt

Boliviafamiljen,
Norge

Latinamerika.nu

Facebook

Corazon Grande / Det stora Hjärtat / Iso Sydän / The big Heart
© Corazon Grande Casa Basta Fanebust
webdesign & webmaster: Gunzi