Corazon Grande  

 

AJANKOHTAISTA

Siw Broman vieraili Suomessa kesällä ja ehti tavata monta ystävää ja Corazon Granden kummeja. Nyt hän on palannut Boliviaan ja jatkaa siellä tärkeätä työtään. (kuva Inge Ekholm).

Kesäjuhlat 2019

Ennätysyleisö Corazón Granden kesäjuhlissa!

Oopperaa, tanssia, klassista pianomusiikkia ja haitarimusiikkia, runsas saaristolaispöytä, arpajaiset ja alpakkasukkia - muun muassa kaikkea tätä tarjottiin yleisölle vuoden tärkeimmässä Corazón Grande - tilaisuudessa, kesäjuhlassa. Lisäksi vieraat saivat tavata Siwin, joka kertoi, kuinka tärkeitä kummit ovat Corazón Granden tytöille.

Juhla pidettiin Perinnekeskus Kuggomissa 7. elokuuta. Perinnekeskus osoittautui erinomaiseksi juhlapaikaksi ja hyväksi yhteistyökumppaniksi. Perinnekeskuksen toverikunnan varapuheenjohtaja Mia Aitokari ja vahtimestari Risto Korjula olivat suureksi avuksi käytännön asioissa ja yhdistyksemme kokenut varapuheenjohtaja Anneli Sjöholm toimi ohjelman kuuluttajana.

Juhla alkoi Arno Kantolan ”fanfaarilla” Bizet’n oopperasta Carmen. Puheenjohtaja Maria Grandell-Strömgårdin tervetuliaissanojen jälkeen kuultiin enemmän Carmenia, tai oikeastaan sen itä-uusmaalaista muunnelmaa Klaraa. Yleisö sai nauttia Habanerasta ja korttipeli- ja salakuljettajakohtauksista. Yleisö arvosti suuresti tätä ohjelmanumeroa, koska monet eivät olleet onnistuneet saamaan lippuja oopperan esityksiin toukokuussa. Loviisan tanssikoulun esityksen jälkeen maistui Juhlapalvelu Fellmanin valmistama saaristolaisruoka. Saimme nauttia erilaisista herkuista; monet ainekset ruokaan olimme saaneet lahjoituksena eri tahoilta.

Aterian jälkeen Mia Aitokari haastatteli Siwiä ja yleisö sai esittää kysymyksiä. Saimme kuulla mm., että juuri nyt 18 tyttöä asuu kodissa, että sosiaalityöntekijät sijoittavat tytöt ja että arkipäiviin saadaan vaihtelua esimerkiksi retkien muodossa. Siw puhui myös taloudesta ja totesi, että edelleen tarvitaan lisää kummeja. Kaikkina kuukausina eivät kummiavustukset riitä juokseviin menoihin, mikä tietysti aiheuttaa epävarmuutta. Tähän auttavat suuresti yhdistyksen järjestämät kesäjuhlat, arpajaiset, joulujuhlat, kynttilämyynti jne. Tämä kesäjuhla tuotti muuten hienon lisän kassaan. Voimme lähettää melkein 4000 euroa lastenkodille! Siw näytti myös kuvia Corazón Grandesta ja vapaaehtoistyöntekijä Charlotte Karlsson kertoi työstään siellä ja mitä se hänelle antoi.

Sitten seurasi vielä arpajaisten arvonta, Arno Kantolan esittämä loppumusiikki ja lämpimät kiitokset kaikille. Näin ihanan juhlan jälkeen, anteliaitten Corazón Grande – ystävien parissa, voivat osallistujat lähteä kotiin hyvällä mielin tietoisina siitä, että me kaikki teemme työtä hyvän asian eteen.

Yhdistys kiittää kaikkia jotka eri tavoin myötävaikuttivat juhlan onnistumiseen:
Kamratförbundet för 
Kuggomskolan rf, Mia Aitokari, Risto Korjula, Juhlapalvelu Fellmanni, Arno Kantola, Kaj Silfvast, Maria Linde ja Operan Klara Ooppera, Loviisan tanssiopisto, Charlotta Karlsson,  Guy Broman, Lilla Robbes trädgård, Hultgård, Porvoon Peruna, Porvoon Kukkapalvelu, Gunda Ingelin, Irmeli Koivula, Gun-Britt Lindholm, Siv-Britt Lindroos, ja Kaj Rönnberg.

Katso kuvia juhlasta

Kevään ja kesän asiaa

Vuosikokous 

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 4. p:nä huhtikuuta 2019, jolloin käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokous valitsi Carita Liljendahlin uudeksi hallituksen jäseneksi. Muut hallituksen jäsenet valittiin uudelle toimikaudelle ja he ovat: Maria Grandell-Strömgård (puheenjohtaja), Anneli Sjöholm (varapuheenjohtaja), Elisabet Fält-Grönqvist (jäsen) sekä Gun-May Cedergren ja Camilla Sundqvist (varajäsenet). Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana jatkaa Guy Broman ja kummikoordinaattorina Gunilla Boxberg-Wide. Tom Wide on uusi toiminnantarkastaja. Uusi hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan niin ikään hallituksen ulkopuoliseksi sihteeriksi Iris Ritamäki-Johanssonin. 

Fingo ry 

Yhdistys on liittynyt Fingoon, Suomalaiset kehitysjärjestöt ry (ent. Kepa). Fingo toimii 300 jäsenyhdistyksen kattojärjestönä ja työskentelee globaalikasvatuksen ja kestävän kehityksen parissa. Fingon jäseninä saamme arvokasta tietoa esim. kummitoiminnasta.  

Tapahtumia 

Tänä vuonna järjestämme taas tuttuja ja suosittuja tapahtumia. Kevät on jo ovella ja on aika valmistella puutarhasesonkia. Kun hankit taimet yhdistyksen kautta, yhdistyvät hyöty ja huvi. Myymme edullisia ja hyviä taimia Loviisan torilla lauantaina 25.5. klo 10-13 ja Anneli Sjöholmin puutarhassa, Tinanvalajankuja 7 Loviisassa sunnuntaina 26.5.ja 9.6. sekä viikonloppuna 6-7.7. klo 10 -17. 

Siw tulee kesällä Suomeen ja silloin järjestämme taas hienot kesäjuhlat kaikille jäsenille ja kaikille ystävillemme! Varaa jo keskiviikko 7. elokuuta kesäjuhlaa varten.  

On mukavaa järjestää erilaisia tapahtumia kun osanotto on runsasta ja mielenkiintoa riittää. Hallitus ottaa mielellään vastaan myös ehdotuksia siitä, mitä muuta voisimme tehdä tukeaksemme Corazón Grandea.  

Jäsenmaksu 

Vuosikokous päätti, että jäsenmaksu 2019 pidetään ennallaan, eli se on 5 euroa. Osittain uuden lain vuoksi on erityisen tärkeää, että jäsenrekisterimme on ajan tasalla. Jäsenmaksun voit maksaa yhdistyksen tilille, Corazón Granden kummit ry, FI46 1331 3000 1086 36, viite 20161, viimeistään 26.4. 

Kevätterveisin  Corazón Granden kummit ry, hallitus 

Taidearpajaiset

Taidearpajaisten arvonta on suoritettu. Onnittelemme seuraavia voittajia:
Kristina Burmeister (Christer Åbergin taulu)
Annika Kuusimurto (Linnea Ekstrandin akvarelli)
Elisabet Fält-Grönqvist (Rune Rikbergin keramiikka)
Pepe Kallioinen (lasivati)
Clara Nordman (lasivati)
Ulla Silander (tiffanylamppu)
Tämän lisäksi seuraavat henkilöt voittivat bolivialista käsityötä tai vastaavaa: Marianne Andersson, Wilma Päivinen, Ritva Svennas, Kitty Ahlfors, Vera Hansen, Marita Winqvist, Karin Weckman-Rikberg, Maj-Britt Forsten ja Rea Broman.

Arpajaiset tuottivat 2400 euroa. Kiitääme kaikkia jotka osallistuivat arpajaisiin!

Pikkujoulut kaikille Katso kuvia!

Ensimmäisenä adventtina Loviisan seurakuntakodissa Corazón Granden yhdistetyssä puurojuhlassa ja joulumyyjäisissä myyntipöydät notkuivat kaikenlaisista herkuista, oli limppuja, hilloja, laatikoita ja hedelmäkakkuja. Uskolliset tukijamme käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja ostivat joulun herkkuja, kynttilöitä ja bolivialaisia käsineitä sekä koruja. Joulutunnelma oli huipussaan.

Tämän vuoden joulutapahtumassa seurasimme edellisen vuoden konseptia, ensin myyjäiset ja sitten juhla. Kuten monena vuonna aikaisemmin saimme kokoon hienon kokoelman tuotteita myytäväksi. Arpajaiset, joiden päävoitto oli lähituotettu, savustettu kinkku, saivat myös suuren suosion. Suomalaisella seurakunnalla oli alakerrassa kirpputori, jonka tuotto meni myös Corazón Granden hyväksi.

Puurojuhlassa osallistujille tarjoiltiin glögiä, ihania kotitekoisia piparkakkuja ja perinteistä riisipuuroa. Yhtä antoisaa kuin hyvät tarjoilut, oli musiikki. Arno Kantolalla oli mukanaan lauluryhmä Vi fyra, eli Me neljä, joka aloitti juhlan laulamalla muutamia joululauluja eri aikakausilta. Arvostettu ohjelmanumero! Mutta yleisökin sai laulaa sydämen kyllyydestä. Jan-Erik Slätis johti yhteislaulua mukaansa tempaavasti ja loihti meihin kaikkiin lämpimän joulutunnelman ja hyvän mielen. Hän järjesti myös hauskan kilpailun, jossa osallistujat kilpailivat siitä, kuka nopeimmin keksi etunimen Jannen antamalle sukunimelle, kuten Lagerlöf, Lennon, Linné jne.

Siw lähetti juhlaan terveisensä kirjeen muodossa, joka luettiin tilaisuudessa.

Yhdistys haluaa kiittää kaikkia, jotka eri tavoin osallistuivat onnistuneiden myyjäisten ja mukavan juhlan luomiseen laulamalla ja ostamalla, lahjoittamalla tuotteita, keittämällä ja tarjoilemalla. Tapahtumalla keräsimme yhteensä 2000 euroa lastenkodille. Päättäessämme juhlan laulamalla En etsi valtaa loistoa kaikkien paikalla olijoiden sydämissä oli lämmin ja iloinen tunne.

KESÄJUHLA 2019

Valokuvat: Mia Aitokari, Charlotte Karlsson ja Ann-Christine Kosonen.

 

JOULUJUHLAT 2018

Takaisin

 

svenska
suomeksi
english

Lastenkodista

Kirjeitä Siwiltä

LIITY KUMMIKSI
tai LAHJOITA

Corazón
Granden
Kummit r.y.

Ajankohtaista

Boliviaperhe
Norja

Facebook

Corazon Grande / Det stora Hjärtat / Iso Sydän / The big Heart
© Corazon Grande Casa Basta Fanebust
webdesign & webmaster: Gunzi