Corazon Grande  

 

AJANKOHTAISTA

Kevään ja kesän asiaa

Vuosikokous 

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 4. p:nä huhtikuuta 2019, jolloin käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokous valitsi Carita Liljendahlin uudeksi hallituksen jäseneksi. Muut hallituksen jäsenet valittiin uudelle toimikaudelle ja he ovat: Maria Grandell-Strömgård (puheenjohtaja), Anneli Sjöholm (varapuheenjohtaja), Elisabet Fält-Grönqvist (jäsen) sekä Gun-May Cedergren ja Camilla Sundqvist (varajäsenet). Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana jatkaa Guy Broman ja kummikoordinaattorina Gunilla Boxberg-Wide. Tom Wide on uusi toiminnantarkastaja. Uusi hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan niin ikään hallituksen ulkopuoliseksi sihteeriksi Iris Ritamäki-Johanssonin. 

Fingo ry 

Yhdistys on liittynyt Fingoon, Suomalaiset kehitysjärjestöt ry (ent. Kepa). Fingo toimii 300 jäsenyhdistyksen kattojärjestönä ja työskentelee globaalikasvatuksen ja kestävän kehityksen parissa. Fingon jäseninä saamme arvokasta tietoa esim. kummitoiminnasta.  

Tapahtumia 

Tänä vuonna järjestämme taas tuttuja ja suosittuja tapahtumia. Kevät on jo ovella ja on aika valmistella puutarhasesonkia. Kun hankit taimet yhdistyksen kautta, yhdistyvät hyöty ja huvi. Myymme edullisia ja hyviä taimia Loviisan torilla lauantaina 25.5. klo 10-13 ja Anneli Sjöholmin puutarhassa, Tinanvalajankuja 7 Loviisassa sunnuntaina 26.5.ja 9.6. sekä viikonloppuna 6-7.7. klo 10 -17. 

Siw tulee kesällä Suomeen ja silloin järjestämme taas hienot kesäjuhlat kaikille jäsenille ja kaikille ystävillemme! Varaa jo keskiviikko 7. elokuuta kesäjuhlaa varten.  

On mukavaa järjestää erilaisia tapahtumia kun osanotto on runsasta ja mielenkiintoa riittää. Hallitus ottaa mielellään vastaan myös ehdotuksia siitä, mitä muuta voisimme tehdä tukeaksemme Corazón Grandea.  

Jäsenmaksu 

Vuosikokous päätti, että jäsenmaksu 2019 pidetään ennallaan, eli se on 5 euroa. Osittain uuden lain vuoksi on erityisen tärkeää, että jäsenrekisterimme on ajan tasalla. Jäsenmaksun voit maksaa yhdistyksen tilille, Corazón Granden kummit ry, FI46 1331 3000 1086 36, viite 20161, viimeistään 26.4. 

Kevätterveisin  Corazón Granden kummit ry, hallitus 

Taidearpajaiset

Taidearpajaisten arvonta on suoritettu. Onnittelemme seuraavia voittajia:
Kristina Burmeister (Christer Åbergin taulu)
Annika Kuusimurto (Linnea Ekstrandin akvarelli)
Elisabet Fält-Grönqvist (Rune Rikbergin keramiikka)
Pepe Kallioinen (lasivati)
Clara Nordman (lasivati)
Ulla Silander (tiffanylamppu)
Tämän lisäksi seuraavat henkilöt voittivat bolivialista käsityötä tai vastaavaa: Marianne Andersson, Wilma Päivinen, Ritva Svennas, Kitty Ahlfors, Vera Hansen, Marita Winqvist, Karin Weckman-Rikberg, Maj-Britt Forsten ja Rea Broman.

Arpajaiset tuottivat 2400 euroa. Kiitääme kaikkia jotka osallistuivat arpajaisiin!

Pikkujoulut kaikille Katso kuvia!

Ensimmäisenä adventtina Loviisan seurakuntakodissa Corazón Granden yhdistetyssä puurojuhlassa ja joulumyyjäisissä myyntipöydät notkuivat kaikenlaisista herkuista, oli limppuja, hilloja, laatikoita ja hedelmäkakkuja. Uskolliset tukijamme käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja ostivat joulun herkkuja, kynttilöitä ja bolivialaisia käsineitä sekä koruja. Joulutunnelma oli huipussaan.

Tämän vuoden joulutapahtumassa seurasimme edellisen vuoden konseptia, ensin myyjäiset ja sitten juhla. Kuten monena vuonna aikaisemmin saimme kokoon hienon kokoelman tuotteita myytäväksi. Arpajaiset, joiden päävoitto oli lähituotettu, savustettu kinkku, saivat myös suuren suosion. Suomalaisella seurakunnalla oli alakerrassa kirpputori, jonka tuotto meni myös Corazón Granden hyväksi.

Puurojuhlassa osallistujille tarjoiltiin glögiä, ihania kotitekoisia piparkakkuja ja perinteistä riisipuuroa. Yhtä antoisaa kuin hyvät tarjoilut, oli musiikki. Arno Kantolalla oli mukanaan lauluryhmä Vi fyra, eli Me neljä, joka aloitti juhlan laulamalla muutamia joululauluja eri aikakausilta. Arvostettu ohjelmanumero! Mutta yleisökin sai laulaa sydämen kyllyydestä. Jan-Erik Slätis johti yhteislaulua mukaansa tempaavasti ja loihti meihin kaikkiin lämpimän joulutunnelman ja hyvän mielen. Hän järjesti myös hauskan kilpailun, jossa osallistujat kilpailivat siitä, kuka nopeimmin keksi etunimen Jannen antamalle sukunimelle, kuten Lagerlöf, Lennon, Linné jne.

Siw lähetti juhlaan terveisensä kirjeen muodossa, joka luettiin tilaisuudessa.

Yhdistys haluaa kiittää kaikkia, jotka eri tavoin osallistuivat onnistuneiden myyjäisten ja mukavan juhlan luomiseen laulamalla ja ostamalla, lahjoittamalla tuotteita, keittämällä ja tarjoilemalla. Tapahtumalla keräsimme yhteensä 2000 euroa lastenkodille. Päättäessämme juhlan laulamalla En etsi valtaa loistoa kaikkien paikalla olijoiden sydämissä oli lämmin ja iloinen tunne.

 

Lämminhenkinen kesätapaaminen Katso kuvia!

Tämän vuoden kesätapaaminen perinteikkäässä Degeby Gillessä oli lämmin monella tapaa. Kesäaurinko paahtoi ja hyväntahtoinen Corazón Grande – tunnelma lämmitti sydäntä.

Yhdistyksemme tilaisuuksissa yleisö saa aina nauttia korkeatasoisesta musiikista. Luottomuusikkomme Elina Mieskolainen ja Arno Kantola olivat valinneet tämän vuoden teemaksi sydänaiheista musiikkia ja lauluyhtye Modus tarjosi hienosti sointuvia, aiheeseen sopivia kappaleita.

Kristina ja Per-Olof Andersson sisaryhdistyksestämme Corazón Granden ystävät ovat käyneet Boliviassa neljä kertaa ja kertoivat asiantuntevasti miten arkea eletään lastenkodissa. Nyt kaikki saivat enemmän tietoa lastenkodin tilanteesta ja elämästä siellä.

Yleisöllä oli myös tilaisuus ostaa bolivialaisia käsityöläistuotteita ja ostaa arpoja. Yhdistys on aloittanut hienon taidearpajaismyynnin. Voittoina on Linnéa Ekstrandin akvarelli, Christer Åbergin enkeliaiheinen taulu, Rune Rikbergin keramiikkavati ja hienoja lasitöitä. Mm. hallituksen jäsenet myyvät arpoja koko syksyn aikana ja tavoitteena on myydä 750 arpaa ja näin kerätä 2250 euroa lastenkodille. Jos kaikki vetävät kortensa kekoon, tämä onnistuu! Kokeile onneasi ja osta arpoja ja näin autat samalla lastenkotia. Jos haluat auttaa vielä konkreettisemmin, voit saada arpalistoja ja myydä arpoja ystävillesi ja tuttavillesi. Arpoja voi ostaa ja listoja saa puheenjohtajalta (maria.grandell@pp.inet.fi) ja varapuheenjohtajalta (anneli.sjoholm@sulo.fi).

Tarjoilu Gillessä oli herkullinen ja yleisö näytti viihtyvän erinomaisesti. Lopuksi saimme kuulla Siwin tervehdyksen kirjeen muodossa, josta puheenjohtaja Maria luki otteita. Kirjeessä Siw kiitti kaikkia kummeja ja muita avustusten antajia tuesta. Muusikot, esitelmän pitäjät, taiteilijat eikä vähiten yleisö ovat taas kerran yhdessä tehneet hienon työn lastenkodin hyväksi.

Ajankohtaista Corazón Granden kummit ry:ltä toukokuussa 2018:

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 8. p:nä huhtikuuta. Ilahduttavan monta jäsentä oli paikalla. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallitus valittiin kokonaisuudessaan uudelle kaudelle ja sen kokoonpano on seuraavanlainen: Maria Grandell-Strömgård, puheenjohtaja, Anneli Sjöholm, varapuheenjohtaja, Iris Ritamäki-Johansson, sihteeri, Elisabet-Fält-Grönqvist, jäsen, Gun-May Cedergren ja Camilla Sundqvist varajäsenet, Ann-Christine Kosonen, toiminnantarkastaja ja Tom Wide, varatoiminnantarkastaja (uusi). Hallituksen ulkopuolisena varainhoitajana toimii Guy Broman ja kummikoordinaattorina Gunilla Boxberg-Wide.

Vuosikokouksen jälkeen piti Kaj Rönnberg erittäin hienon esitelmän Elämä Grönlannissa arkena ja juhlana. Kaj on yhdistyksemme jäsen ja hän on ollut Grönlannissa useita kertoja työtehtävissä. Hän on kirjoittanut kirjan Grönlannista ja lahjoittanut sen antaman tuoton ja pitämistään esitelmistä saamansa palkkiot, tähän päivään saakka n. 1400 euroa, Corazón Grandelle. Hieno ele, josta olemme hänelle hyvin kiitollisia.

Kuten viime vuonna, yhdistys myy taimia lastenkodin hyväksi Loviisan torilla 26.5. klo 10-13 sekä Anneli Sjöholmin puutarhassa, Tinanvalajankuja 7, Loviisassa sunnuntaisin 27.5.,3.6. ja 10.6. sekä viikonloppuisin 30.6.-1.7. ja 7.-8.7. klo 10-17

Vuosikokous päätti pitää vuoden 2018 jäsenmaksun, 5 euroa, ennallaan. Ystävällisesti maksa jäsenmaksu yhdistyksen tilille, Corazon Granden kummit ry, FI 46 1331 3000 1086 56, viite 20161, viimeistään 15.5.2018.

 

JOULUJUHLAT 2018

Takaisin

KESÄJUHLAT 2018

 

Takaisin

 

svenska
suomeksi
english

Lastenkodista

Kirjeitä Siwiltä

LIITY KUMMIKSI
tai LAHJOITA

Corazón
Granden
Kummit r.y.

Ajankohtaista

Boliviaperhe
Norja

Facebook

Corazon Grande / Det stora Hjärtat / Iso Sydän / The big Heart
© Corazon Grande Casa Basta Fanebust
webdesign & webmaster: Gunzi